Saulėtą sekmadienio popietę Marijampolės Rygiškių Jono gimnazijos stadione šurmuliavo jau tradicinė „Šeimų šventė“. Kaip ir kiekvienais metais šeimoms skirtą šventę iškilmingai pradėjo dvynukų ir trynukų eisena, kurią lydėjo Marijampolės kultūros centro pučiamųjų orkestras. Spalvingais balionais pasipuošusioje eisenoje dalyvavo kelios dešimtys šeimų auginančių dvynukus ar trynukus.
Marijampoliečių šeimas sveikinęs Marijampolės savivaldybės meras Povilas Isoda kvietė didžiuotis savo šeimomis: „Ačiū marijampoliečiams už rūpestį savo šeimomis, o gausus susirinkusių būrys rodo, kad marijampoliečiai myli savo šeimas. Linkiu visiems kuo gausesnės šeimos, bei kviečiu smagiai praleisti laiką jums skirtoje šventėje. Šeima Marijampolės savivaldybėje visada buvo svarbi, stengiamės, kad marijampoliečių šeimoms nieko nepritruktų ir jos jaustųsi saugiai“.
Marijampoliečius sveikinęs Europos parlamento narys Juozas Olekas juokavo šiek tiek pavydintis auginantiems dvynukus ar trynukus, nors pats taip pat džiaugėsi užauginęs tris atžalas. Pasak europarlamentaro, Marijampolė puikiai pritaikyta šeimoms, kurioms čia patogu ir gausu pramogų.
Pramogų šeimoms išties netrūko, stadiono teritorijoje veikė nemokama Kakės Makės batutų arena, vyko muilo burbulų edukacija. Pažinti, atrasti ir išbandyti įvairias veiklas kvietė savivaldybės įstaigos ir organizacijos: VšĮ „Robotikos akademija“, Mokykla LISPA, Jaunieji šauliai, „Bricks4kidz“, Mažoji Medicinos Mokykla, Marijampolės Petro Kriaučiūno viešoji biblioteka, Marijampolės moksleivių kūrybos centras, Marijampolės krašto ir prezidento Kazio Griniaus muziejus, Marijampolės Meno mokykla, STEAM centras, Aikido Aikikai mokykla „Aikivaras“, Marijampolės kyokushin karate klubas „Tornadas“.
 Pagrindinėje šventės scenoje mažuosius renginio dalyvius linksmino nuotaikingas Pepės ir Karlsono pasirodymas, vaikams taip pat buvo skirtos renginio vedėjo Zigmanto Baranausko užduotys ir prizai. Šventę papuošę įspūdingas bei kvapą gniaužiantis talentingųjų Šakių kultūros centro Cirko mokyklos artistų pasirodymas.
Iš Rygiškių Jono gimnazijos stadiono šeimų šventė persikėlė į Spindulio kino teatrą, kur buvo rodomas nemokamas animacinio kino filmo „Keistuolė Betė“ seansas.

NUOTRAUKŲ GALERIJA